Četvrtak, 23 Studeni 2023 14:26

DŽIVO BRČIĆ NA HALMED-OVOJ KONFERENCIJI: ULAGANJE U ZDRAVSTVO BITAN JE ČIMBENIK NAPRETKA DUBROVNIKA

Na svečanom otvaranju konferencije, koja se povodom 20. obljetnice osnutka i rada HALMED-a održava u Dubrovniku, u ime gradonačelnika Mata Frankovića sudionike je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, civilno društvo i socijalnu skrb Dživo Brčić.

Ovom je prilikom pročelnik Brčić istaknuo napore gradske uprave za poboljšanje zdravstvenog standarda za svoje stanovnike, edukaciju mladih u području medicine te osiguravanje što boljih uvjeta za liječnike i medicinsko osoblje i sve u sustavu zdravstva.

- Na taj način želimo ostvariti veću kvalitetu života za naše građane, ali i za sve posjetitelje našeg grada. Ulaganje u zdravstveni sustav bitan je čimbenik budućeg napretka i zadovoljstva lokalne zajednice. - rekao je pročelnik Brčić.

O ulozi HALMED-a kao nacionalnog regulatornog tijela za lijekove i medicinske proizvode te o 10 godina sudjelovanja u europskim regulatornim postupcima govorio je ravnatelj HALMED-a Siniša Tomić, dok je u ime Ministarstvo zdravstva skup otvorio posebni savjetnik u Kabinetu ministra Tonći Buble.

Dvodnevna konferencija okupila je brojne sudionike iz Hrvatske i okolnih zemalja te predstavnike regulatornih tijela Europske unije.

dpp