Srijeda, 02 Studeni 2022 14:17

Europska prvakinja Petrunjela Pavić kod gradonačelnika Mata Frankovića

Europska prvakinja Petrunjela Pavić kod gradonačelnika Mata Frankovića Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas mlađe seniorsku prvakinju Europe i judašicu kluba Dubrovnik 1966. Petrunjelu Pavić. Prijemu su nazočili njezin trener Mateo Semiz i predstavnici Uprave kluba.
 
Na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke koje se održalo u Sarajevu od petka 28. do nedjelje 20. listopada dubrovačka judašica Pavić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlatnu medalju pobjedivši u finalu suparnicu Leu Schmidt iz Njemačke.

petrunjelapavic 021122 1
 
U ovoj prigodi gradonačelnik Franković pohvalio je sjajni uspjeh judašice Petrunjele Pavić istaknuvši kako su se njezine kvalitete i sposobnosti na ovom natjecanju pokazale u cijelosti. Naglasio je kako je Dubrovnik i Hrvatsku predstavila u najboljem svjetlu, čime se još jednom istaknuo talent dubrovačkih sportaša i sportašica koji su u ovoj godini ostvarili niz izvrsnih rezultata, u ekipnom i pojedinačnom sportu.
 
Zlatna judašica Pavić kazala je kako je ovaj rezultat postignut u Bosni i Hercegovini sjajan motiv za daljnje borbe i plasiranje na nastup na prestižnim Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu 2024. godine.
 
Predstavnici Uprave kluba zahvalili su gradonačelniku Frankoviću i pročelniku Brčiću na podršci u proteklom razdoblju i osiguravanju dobrih uvjeta za treniranje zahvaljujući kojima, kako se istaknuli, medalje osvojene na judo natjecanjima pristižu u Dubrovnik.

dpp