Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Lipanj 2022 18:23

Evo kako će izgledati pročistač otpadnih voda Petka

Nakon potpisanog ugovora za Aglomeraciju Dubrovnik, refinanciranja izgradnje pročistača za pitku vodu u Komolcu te odabirom izvođača za izgradnju niza kanalizacijskih i vodoopskrbnih cjevovoda na području grada Dubrovnika došli smo i do krune projekta, a to je izgradnja uređaja za obradu otpadnih voda UPOV Petka. - rekao je danas gradonačelnik Dubrovnika nakon što je u postupak javne nabave za projektiranje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka i postrojenja za solarno sušenje mulja na Osojniku u sklopu projekta Aglomeracije Dubrovnik poslan na objavu u elektronički oglasnik i službeni list europske unije TED.

Radovi podrazumijevaju izgradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 2. stupnja pročišćavanja koji se sastoji od tri glavne tehnološke cjeline: mehaničkog pročišćavanja, biološkog pročišćavanja te obrade mulja. U sklopu radova izgradit će se novo postrojenje s pripadajućom opremom, postrojenje za obradu mulja, hidrotehnički tunel duljine oko 350 metara te podmorski ispust dužine 835 metara.

procistac petka 080622 1

Najveći benefit izgradnje novog UPOV-a Petka za građane jest da će u more nakon procesa pročišćavanja odlaziti samo tehnički čista voda.

- Izgradnjom suvremenog postrojenja u povijest će otići postojeći zastarjeli uređaj kojeg djelatnici Vodovoda iznimnim naporima održavaju funkcionalnim, a realizacijom svih segmenata Aglomeracije naš Grad će konačno imati standard kakav smo odavno zaslužili. Čast mi je što će se sve navedeno realizirati upravo predvođeno ovom gradskom upravom i upravom Vodovoda Dubrovnik. - rekao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

procistac petka 080622 2

Rok za dostavu ponuda je do 18. kolovoza, što je dulji rok od zakonskog minimuma, a određen je s obzirom na vrijednost i složenost projekta. Trajanje samog procesa nabave ovisit će o zahtjevima za dodatnim pojašnjenjima, prijedlozima za izmjenu i u konačnici eventualnim žalbama samih zainteresiranih ponuditelja. Želja Vodovoda Dubrovnik je završiti proces odabira najpovoljnijeg ponuditelja do jeseni ove godine kako bi se do kraja godine mogla ishoditi građevinska dozvola te započeti s radovima početkom 2023. godine.

dm