Utorak, 28 Rujan 2021 13:55

Evo kako je dvojac iz Sjeverne Makedonije varao lakovjerne i ingorde

Policijski službenici Druge policijske postaje Split, Policijske postaje Trogir te Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 76 -godišnjakom i 68 -godišnjakom, obojica državljani Republike Sjeverne Makedonije, zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela prijevare te jednog kaznenog djela teške krađe od kojih se dio dogodio i u Dubrovniku.

Naime, spomenuti dvojac se sumnjiči da je tijekom kolovoza i rujna, na području Splita, Trogira i Primoštena izvršio pet kaznena djela prijevare na način da su prilazili starijim osoba, praveći se da se ne poznaju te da trebaju pomoć prilikom prevođenja, a nakon ostvarivanja prvoga kontakta s oštećenim, jedan od njih bi prikazujući trenutnu tešku životnu situaciju ponudio lažni zlatni sat oštećenima na prodaju po nižoj cijeni od cijene za koju bi spomenuti dvojac govorio da vrijedi, jer mu trebaju novčanice s potvrdom iz banke, iako kod sebe ima novca za koji nema potvrdu iz banke. Kada bi oštećeni donijeli novac i predali ga, spomenuti bi oštećenima, zbog stvaranja osjećaja sigurnosti prikazivali kako u torbicu stavljaju kuvertu s svojim novcem za koji nemaju potvrdu iz banke, a koju bi, dok oštećeni ne gledaju zamijenili s drugom kuvertom bez novca te bi torbicu potom zaključali lokotom i predavali oštećenima, a u ruci bi im ostavili lažni zlatni sat.

Isti su na području Dubrovnika, prilikom opisanog počinjenja prijevare, oštećenom koji je posumnjao u istinitost njihove priče, istrgnuli novčani iznos iz ruke te se udaljili u nepoznatom pravcu. Procijenjena materijalna šteta počinjenja ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 200 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga osobnog vozila i stana na području Omiša kojeg je koristio osumnjičeni dvojac, te je tom prilikom pronađen veći novčani iznos, više lažnih zlatnih satova te više lokota. Zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela prijevare i kaznenog djela teške krađe uz kaznenu prijavu 76-godišnak i 68-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020