Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Prosinac 2021 20:28

Evo rasporeda događaja, pođite, slinite i plazite jedni po drugima jer Nova godine bez toga ne bi došla

Piše:

Broj novozaraženih u Županiji dubrovačko – neretvanskoj i Gradu Dubrovniku gdje je samo danas bilo više od dvije stotine novih slučajeva nikoga ne zabrinjava previše. Dubrovačko - neretvanska županija, poglavito Dubrovnik bilježi inače najveći porast broja oboljelih u Hrvatskoj što, gledajući nedavno slike s prepunog Straduna na Badnji dan, jer Božić vjerojatno u Dubrovnik ne bi ove godine došao da se u Grad nije sjatilo nekoliko tisuća ljudi, nije nimalo začuđujuće.

Začuđujuća je tek ležernost Dubrovčana i vlasti na svim razinama, jer što bi u Dubrovniku bilo drukčije kad je i u državi pravo blagoblagdansko raspoloženje. Na blagdane se, znamo, je li, niti umire, niti razboljeva, čuvaju nas mali Isus i Gospa, samo kažu da je rekao Bog jednom, „čuvaj se i čuvat ću te”, ali to je izgleda manje važno.

Iz Stožera civilne zaštite nisu našli za shodno nikome se danas obratiti zbog nekoliko stotina oboljelih u jednom danu. Glas razuma stigao je iz Opće bolnice Dubrovnik u kojoj su tražili da se odgodi humanitarni koncert za COVID odjel, koji se trebao održati danas, a ostalima je puno bitnije da se ne zamjere kome, mogao bi se, ne daj Bože, izgubiti pokoji glas.

Zato umjesto glasa razuma kojeg nije bilo da se glasno reče kako se kolenda neće zaboraviti ako je ove godine ne bude ispred gradske vijećnice, i kojeg nema da reče kako bi i Nova godina došla bez javno organiziranog dočeka, na redakcijski mail danas stiže raspored koncerata i događaja.

Pa evo rasporeda događanja bez kojih Nova godina ne bi došla, a Dubrovnik bi valjda bio manja zapizdina nego što jest. Pođite, slinite i plazite jedni po drugima, jebo pandemiju, to ne postoji. E da, ne zaboravite COVID potvrde - one će vas zaštititi.

Dakle, kako bi se reklo, priopćenje iz Dubrovačkih ljetnih igara prenosimo u cijelosti:

Sutra, 29. prosinca u 20 sati na Stradunu će koncert održati Marko Škugor, dok će se na Silvestrovo za poseban program i slavljeničku atmosferu pobrinuti dubrovački Silente i virovitička Vatra.

Koncertni program, koji će se u danima pred nama održavati na Stradunu, otvorit će se sutra u 20 sati nastupom sjajnog glazbenika Marka Škugora kojeg, zbog njegovih impresivnih glasovnih sposobnosti, publika naziva i šibenskim Joséom Carrerasom. Dječji doček i zabava za najmlađe na Silvestrovo počinje u 11 sati koncertom popularne Domenice, dok će se za vrhunsku atmosferu na najljepšoj pozornici na svijetu te doček Nove godine pobrinuti svima znani i uvijek rado viđeni Silente i Vatra uz spektakularni vatromet točno u ponoć. Prvi dan 2022. godine na Stradunu tradicionalno je rezerviran za dalmatinsku pismu pa će tako u subotu, 1. siječnja u 20 sati na Stradunu zapjevati jedna od naših najpoznatijih klapa, klapa Rišpet.

U četvrtak, 30. prosinca u 11 sati na Stradun, tradicionalno s regalima za najmlađe, stići će Moto mrazovi čija je manifestacija i ove godine humanitarnog karaktera. U sklopu programa Šarena zima u Uvali istog dana, kreativne i poučne radionice priprema i Informatički klub Futura te Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Tako će se u 10 sati u Kantenariju Sunset beacha održati radionica Šareni strujni krug na kojoj će polaznici naučiti što je struja i kako spajati osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima. Na istom mjestu u 12 sati održat će se i Brushbot radionica na kojoj će se praviti robot od četkice za zube, vibracijskog motora i baterije, a uz to će se prezentirati i bojati edukativna bojanka e-odrastanje.

Na Staru godinu, 31. prosinca ispred Gradske kavane točno u podne dubrovački barmeni pripremit će Novogodišnji cocktail party, dok će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Marca Tarduea uz soliste Maju Grgić, Luciju Pećar Končić i Tanju Ruždjak, u subotu 1. siječnja u 19 sati nastupiti u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Ulaz na koncert je besplatan uz obveznu prethodnu rezervaciju, a prisustvovanje ovom, kao i svim ostalim koncertima koji će se održati na Stradunu, moguće je jedino uz valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.

P.S.

Malo smo falili slovo u naslovu, ali iz nekih čudnih tehničkih razloga ne možemo ga izmjeniti, pa neka netko reče da ovo sve nije bjelosvjetska zavjera.