laus banner 2021 2

Četvrtak, 26 Studeni 2020 14:57

Evo tko je trebao pjevati na dočeku Nove godine na Stradunu da je stanje normalno

Iako gradonačelnik Mato Franković na nedavnoj konferenciji za novinare nije htio izričito reći kako od dočeka Nove godine na Stradunu zbog pandemije neće biti ništa, posve je jasno da se doček neće organizirati. Ime izvođača s kojim je pregovarao Franković nije htio otkriti, a portal Dubrovnikpress.hr doznaje kako bi, da korone nema, Dubrovčane u Silvestarskoj noći zabavljao Petar Grašo.

Mogućnost organiziranja dočeka na otvorenom, gradonačelnik Franković na ovotjednoj je konferenciji ostavio otvorenom, istaknuvši kako se doček može organizirati bez problem ako se broj zaraženih naglo smanji.

Iako je epidemiološka slika u Dubrovniku još uvijek povoljna, ne treba posebno isticati što bi se dogodilo u slučaju organiziranja dočeka Nove godine na način na koji smo navikli proteklih godina.

Uostalom, nitko normalna se ni ne bi usudio organizirati doček jer bi to značilo i preuzimanje odgovornosti za ono što bi se moglo dogoditi nekoliko dana poslije pa i nije posve jasno zašto Franković to nije direktno rekao.

Da je stanje normalno, Dubrovčane bi u Novu godinu uveo Petar Grašo, koji je s Gradom trebao potpisati predugovor. Grašo je inače, osim s Gradom Dubrovnikom, o nastupu na Staru godinu pregovarao i sa crnogorskom stranom, odnosno s upravom budvanskog hotela Splendid, no kako se korona u Crnoj Gori odavno otela kontroli, ni od tog nastupa neće biti ništa.

nm

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020