Utorak, 21 Veljača 2023 12:22

Forum obiteljskog smještaja; predstavljena aplikacija mVisitor

Forum obiteljskog smještaja; predstavljena aplikacija mVisitor Foto: TZ grada Dubrovnika

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika jučer je u Hotelu Dubrovnik Palace održan 10. jubilarni Forum obiteljskog smještaja, događaj koji je bio otvoren za sve zainteresirane privatne iznajmljivače.

Direktor TZ grada Dubrovnika Miro Drašković kazao je privatnim iznajmljivačima kako je zadovoljan stanjem „bookinga” za ovu sezonu te je istaknuo kako je privatni smještaj u Dubrovniku na visokoj razini i da po kvaliteti prati hotelski smještaj.
Kao novosti koje služe privatnim iznajmljivačima, a koje je TZ grada pokrenula, predstavio je aplikaciju mVisitor te aplikaciju Plaja na kojoj se nalaze sve plaže na području Grada. Besplatna aplikacija mVisitor koju sponzorira TZ grada Dubrovnika za sve privatne iznajmljivače omogućava lakše prijave putem mobilnih uređaja u eVisitoru.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je važnost obiteljskog smještaja u cjelokupnoj turističkoj ponudi Dubrovnika te najavila novu regulaciju prometa oko povijesne jezgre. „Privatni iznajmljivači bi trebali upoznavati svoje goste s pravilima i restrikcijama”, kazala je Jelka Tepšić te dodala i da se „održivi turizam ne događa preko noći, već da su za njega odgovorni i svi pojedinci, kao i gradska uprava”.

Predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković govorila je o stanju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, izazovima privatnog smještaja danas i u budućnosti te istaknula da je Dubrovnik uvijek bio sinonim za uspjeh i luksuz, kada je u pitanju privatni smještaj.

Predstavnik Booking.com Vlatko Pavlović govorio je o poboljšanju poslovanja na području privatnog smještaja uz Booking.com te o novim trendovima u turizmu na temelju globalne ankete.

dpp