Subota, 23 Ožujak 2024 19:36

Foto / „USKRS U PRIMORJU”, OSNOVCI IZ GRUŽA IMALI SU NAJLJEPŠE PENGANO JAJE

Foto / „USKRS U PRIMORJU”, OSNOVCI IZ GRUŽA IMALI SU NAJLJEPŠE PENGANO JAJE Foto: Grad Dubrovnik

Program manifestacije „Uskrs u Primorju”, koja se ovaj vikend održava u Gornjim selima Dubrovačkog primorja, okupio je danas na lokvi na Mrčevu mnoštvo posjetitelja, a organiziran je i izbor najljepših penganih jaja. Prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Ivana Gundulića. U glazbenom dijelu programa nastupili su FA Linđo, Klape Subrenum i KUD-a Marko Marojica.
 
Oni koji su tek htjeli naučiti pengati jaja, ali i plesti pomice mogli su to učiniti na jednoj od organiziranih radionica, a mogli su se kupiti i prigodni autohtoni proizvodi. Osim jaja i poma ponuđeni su i ostali domaći proizvodi poput pince, meda, ulja, vina, povrća, rogača.

Ranije su održane pješačka i biciklistička tura, a potom i triatlon utrka, u kojoj su prvi na cilj stigli Željko Cota i Greta Validžić.

Bogati program ususret Uskrsu u dubrovačkim Gornjim selima, kojeg i ove godine organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, nastavlja se u nedjelju. Poslijepodne od 15 sati Seoske su igre na Osojniku, uz tradicionalne igre za djecu, žene i muškarce. Za najbolje u trčanju u vrećama, nošenju jaja na kuhači, potezanju konopa, pripremljene su i nagrade. Program završava zabavom uz grupu Viva.
 
I u nedjelju je osiguran besplatan prijevoz autobusima Libertasa. Polazak je s Pila u 14:30 sati prema Osojniku (stanice Tommy, Robna kuća Srđ, Komolac, Mokošica), a u 18:30 sati povratak s Osojnika prema Pilama. Ovaj i iduća tri vikenda seoska domaćinstva u Gornjim selima pobrinut će se za posebnu gastro ponudu.

dpp