Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 16:12

Foto / 101 PLANINAR NA STRAŽIŠĆU, DJEČJI IZLET HPD SNIJEŽNICA

Foto / 101 PLANINAR NA STRAŽIŠĆU, DJEČJI IZLET HPD SNIJEŽNICA Foto: HPD Sniježnica

Dječji izlet na Stražišće u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica u nedjelju je okupio oko stotinu sudionika.

„Čudljivo jesensko vrijeme rijetko kada omogući planiranje izleta u prirodu. No, treba imati malo i sreće i nikada ne gubiti nadu. Nakon olujne bure u subotu, odavno planirani dječji izlet na Stražišće, visio je o niti. Nismo znali hoće li hladnoća i vjetar „ubiti volju“ i dječici i njihovim roditeljima. Ali nije. Vjetar je kalmao, sunce je ugrijalo. Na izletu nas je na kraju bilo 101. Planinar, ne Dalmatinac.” - kažu iz HPD Sniježnica.

„Dječica, dobrim dijelom u predškolskoj dobi i nižim razredima osnovne škole, s roditeljima su krenuli u avanturu dugu dva sata. Kružnom turom do 701 metar visokog Stražišća i natrag do Veljeg dola. U pratnji šestoro vodiča i volontera Sniježnice i HGSS-ovaca iz stanice Dubrovnik, dječica, njih 48, su se osjećala ugodno i sigurno. A bilo je tu, osim HGSS-ovog, i još pet pasa, kućnih ljubimaca, na povodcu. Nije bilo negodovanja ni suza. Mnogima je to bio prvi planinarski uspon. A sudeći po reakcijama djece, sigurno ne i posljednji.” - pišu iz Društva.

„Povratak u Velji do nije značio i kraj izleta. Na livadi od Jaka Đurkovića slijedila su druga dva sata - samo za igru. Od potezanja konopa, do trčanja štafete i skakanja u vrećama do badmintona i nogometa. Osmijesi najmlađih planinara najbolje su rekli kakav je ovo dan bio. A, osim vremena, uspjeh izleta omogućili su Turistička zajednica općine Konavle, dubrovački HGSS te naši vodiči i volonteri. Hvala svima na sudjelovanju.” - navode iz HPD Sniježnica.

dpp