Subota, 28 Svibanj 2022 13:44

FOTO / 30 godina oslobođenja Dubrovačkog primorja i Dan Općine Dubrovačko primorje

FOTO / 30 godina oslobođenja Dubrovačkog primorja i Dan Općine Dubrovačko primorje Foto: Davor Mladošić

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća sinoć je u Slanom obilježena 30. obljetnica oslobođenja Dubrovačkog primorja u Domovinskom ratu i Dan Općine Dubrovačko primorje koja slavi 25. obljetnicu osnivanja. Tom prigodom dodijeljene su i nagrade Općine Dubrovačko primorje koje su dobili kapetan Davor Perušina, koji je sa svojom posadom spasio trojicu brazilskih ribara i folklorist Mato Katičić, čuvar tradicije i istinski zaljubljenik u sve što je primorsko. Također prigodne općinske nagrade uz 30. obljetnicu oslobođenja uručene su predstavnicima Primorske satnije i Policijsko - dragovoljačke satnije Slano.

U svom govoru na svečanoj sjednici načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić zahvalio je svim žiteljima na doprinosu u razvoju općine Dubrovačko primorje u proteklih 30 godina. Naglasio je kako je puno napravljeno, ali i da je pred općinom jednako tako još puno zadataka.

- Nadam se da će i sadašnji čelnici, baš kao i branitelji 1991. zajedništvom ostvariti boljitak Dubrovačkog primorja. - rekao je Knežić jasno aludirajući na suradnju s općinskim vijećnicima s obzirom da u Vijeću Općine Dubrovačko primorje kao načelnik nema podršku većine.

Župan Nikola Dobroslavić, i sam Primorac, bio je izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića koji je kazao kako „uvijek ima prostora za novi napredak općine Dubrovačko primorje uz koju su i županija, i razvojna agencija i Vlada Republike Hrvatske”.

- Gradit ćemo nastavak autoceste do Osojnika jer samo čvrstom vezom s maticom zemljom možemo biti geostrateški sigurni, ali i otvoriti nove perspektive razvoja. – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

- Zadovoljstvo mi je što posljednjih godina uspješno surađujemo na implementaciji novih zahvata koji će pokrenuti ovo područje. Kroz projekt aglomeracije Dubrovnika otvaraju se prilike pojedinim mjestima u Dubrovačkom primorju, a infrastruktura će pružiti nove razvojne mogućnosti, pa bi i turizam na ovom području krenuo ukorak s Dubrovnikom i drugim turističkim središtima u našoj županiji. – rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019