Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 12:38

Foto / KLAPE I ZBOROVI DUBROVAČKE BISKUPIJE IZVELI KONCERT DUHOVNIH SKLADBI

Foto / KLAPE I ZBOROVI DUBROVAČKE BISKUPIJE IZVELI KONCERT DUHOVNIH SKLADBI Foto: Tea Kuzek Marević / Dubrovačka biskupija

Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije održan je u nedjelju u crkvi Male braće u Dubrovniku.

Na početku koncerta predsjednica Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije Marijeta Radić izrazila je dobrodošlicu svima okupljenima te pozvala Krešimira Magdića da predstavi program. Ujedno mu je i zahvalila na trudu i radu koji je uložio priređujući ovaj glazbeni događaj.

Nastupile su klape „Amfora“, „Atlant“ i „Kaše“ iz Dubrovnika, „Subrenum“ iz Župe Dubrovačke te „Vežilica“ i „Oštro“ iz Konavala. Glazbenoj večeri svojim izvedbama pridonijeli su i zborovi s područja Dubrovačke biskupije: Mješoviti katedralni zbor, Mješoviti zbor Blasius iz Dubrovnika, Mješoviti pučki zbor Konavala, Mješoviti zbor Župe Presvetog Spasitelja – Mokošica, Mješoviti zbor Župe sv. Nikole – Cavtat i Mješoviti zbor Župe Svete Obitelji – Nova Mokošica.

Koncertu su, uz ostale, prisustvovali dubrovački biskup Roko Glasnović, generalni vikar mons. Ivica Pervan i gvardijan samostana Male braće fra Josip Sopta.

Koncert se održao u sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture. Sljedeća točka programa održat će se u dvorani Ivana Pavla II. u ponedjeljak 18. ožujka s početkom u 20 sati. Predavanje će održati dr. sc. Rina Kralj Brassard na temu prvog rodilišta u Dubrovniku.

Tea Kuzek Marević