Petak, 24 Prosinac 2021 12:54

FOTO / Kolenda ispred gradske vijećnice

Kolendari folklornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik, zajedno s građanima, danas su pred Gradskom vijećnicom u podne izveli tradicionalnu dubrovačku kolendu.

Uoči božićnih blagdana gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prigodnim se riječima obratio sugrađanima:

"Poštovane gospođe i gospari, dragi sugrađani, nazdravlje vam došao Badnji dan! Pred osvit drugog Božića kojeg dočekujemo u novim uvjetima sjetimo se da smo zajedno u iščekivanju Kristova rođenja. U tom sretnom činu iščitajmo nadu u bolju sutrašnjicu. I ovog Božića podijelimo toplinu i dobrotu s našim najbližima.

Osvrnimo se i na potrebite. Puno je među nama onih koji su usamljeni, bolesni, preplašeni. Možda to i ne pokazuju, a pate. Poklonimo im pažnju, ponudimo im pomoć. Neka se ne osjete zaboravljenima i napuštenima.

Dopustimo si veselje, ali nagradimo i jedni druge odgovornim ponašanjem. Očuvajmo zdravlje unutar svojih obitelji, a za sve drugo će biti vremena.

I ova pandemija će stati i vratit ćemo se našim dragim običajima i vjernim tradicijama.

Duh ovog blagdana ionako nije u pojavnostima, on se krije u nama. Zato vama i vašim obiteljima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić uz želju da ga provedete u zajedništvu i u toplini svojih domova uz, kako kaže kolenda - zdravlje i veselje i duhovno spasenje!

Jer drugačije jest, ali opet je isto. Od davnina, kroz stoljeća. I bit će opet tako sutra. Nigdje kao u gradu kolendara. Nazdravlje vam!"

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019