Subota, 14 Svibanj 2022 02:09

FOTO / Modelarska liga; poznati svi putnici na državno prvenstvo

FOTO / Modelarska liga; poznati svi putnici na državno prvenstvo Foto: Zajednica tehničke kulture

Nakon što se u travnju održalo prvo „otočno kolo” Modelarske lige Dubrovačko - neretvanske županije, u četvrtak je u Centru za mlade Dubrovnik održano drugo „kopneno” kolo. Natjecalo se 11 ekipa iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Župe Dubrovačke. Od 22 natjecatelja, većina su bile djevojke, čak 16, što posebno veseli, ističu organizatori iz Zajednice tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima dvoje učenika/učenica. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Na kraju natjecanja je ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Tomo Sjekavica, Malden Mitić i Dalija Milić Kralj najboljim ekipama proglasilo:

1. mjesto – Katja Jerković i Laura Bebić iz OŠ Stjepana Radića, Metković (mentorica: Marina Nikolić)
2. mjesto – Lea Baletić i Mara Prkačin iz OŠ Marina Držića, Dubrovnik (mentorica: Nives Radović)
3. mjesto – Nikola Krstulović i Leo Ratković iz OŠ Lapad, Dubrovnik (mentorica: Fany Bilić)

Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko - neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige: Petra Bibica i Petra Telman s „otočnog kola” te Katja Jerković i Laura Bebić s „kopnenog kola”.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Centrom za mlade Dubrovnik i Pomorsko-tehničkom školom Dubrovnik, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019