Ispiši ovu stranicu
Subota, 21 Svibanj 2022 14:17

FOTO / Na Peskariji postavljen bazen; promoviralo se ronjenje kao aktivnost u ekologiji

FOTO / Na Peskariji postavljen bazen; promoviralo se ronjenje kao aktivnost u ekologiji Foto: Plava promocija

Dubrovnik očekuje više od 130 ronilaca iz Hrvatske i drugih zemalja regije koji će svojim sudjelovanjem u eko akciji i izvlačenjem otpada iz mora ukazati na važnost očuvanja ljepota i čistoće Jadranskog mora. Povodom te velike ekološke akcije čišćenja podmorja, koja počinje danas, u sklopu programa obilježavanja jubilarne 25. eko akcije Pogled u plavo u Dubrovniku je, na Peskariji, ronjenje promovirano kao važna aktivnosti u očuvanju morskog okoliša.

Gađani i turisti imali su jedinstvenu priliku roniti u montažnom bazenu uz glazbenu podlogu i razgledavati ljepote podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija. Ovaj događaj u Dubrovniku organizirali su Centar za ronjenje i sportove na vodi ABYSS, Ekološki ronilački klub Ragusa i Plava promocija.

- Izuzetno me raduje što smo uspjeli organizirati Pogled u plavo u Dubrovniku u sklopu naše jubilarne 25. ekološke akcije. Ovo je sjajna prilika za naše građane, turiste, a posebnu djecu da im približimo ronjenje kao aktivnost s naglaskom na razvoj svijesti za očuvanje okoliša. Svjesni smo da se ljubav prema prirodi razvija od malih nogu stoga me raduje činjenica da je u protekla dana probalo roniti više od 200 djece. - istaknuo je Antun Perušina iz Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS Dubrovnik.

dm