Utorak, 16 Travanj 2024 16:49

Foto / NAJMLAĐI RAGBIJAŠI ODIGRALI TURNIR NA LAPADSKOM IGRALIŠTU

Foto / NAJMLAĐI RAGBIJAŠI ODIGRALI TURNIR NA LAPADSKOM IGRALIŠTU Foto: RK Dubrovnik

Ragbijaši Ragbi Kluba Dubrovnika su odradili prvi od dva pripremna treninga za prijateljsku utakmicu s Dorchester RFC, koja će se odigrati na lapadskom igralištu 4. svibnja, a u nedjelju se Lapad zašarenio od dresova dubrovačkih i makarskih školskih ekipa. Na drugom turniru ALH (Adriatic Luxury Hotels) međuškolske lige nastupilo je pet školskih ekipa iz Dubrovnika; OŠ Marin Getaldić, OŠ Ivan Gundulić, OŠ Mokošica, OŠ Lapad, OŠ Župa Dubrovačka i dvije škole iz Makarske; OŠ Stjepana Ivičević i OŠ Oca Petra Perice.

Bilo je zaista lijepo vidjeti toliki broj natjecatelja koji su hrabro srčano branili boje svojih škola.

Pobjedu u mlađoj kategoriji odnijela je OŠ Mokošica, a među starijima najbolji su bili učenici OŠ Župa dubrovačka. Nakon turnira podijeljene su medalje i pehari najboljim ekipama a slavlje i druženje je nastavljeno uz zajednički ručak.

Program je nastavljen s turnirom otvorenog Prvenstva Dalmacije za mlađe uzraste koji se nastavio do kasnih popodnevnih sati. Na turniru su nastupili; RK Makarska Rivijera, RK Nada, RK Sinj, RK Brač, RK Čelik Zenica, RK Herceg Mostar i domaćini iz RK Dubrovnik. RK Čelik Zenica osvojio je prvo mjesto u kategoriji U-8 a najviše vještine u kategoriji U-12 pokazali su natjecatelji RK Nada koji su u ukupnom poretku osvojili prvo mjesto.

JPA