Nedjelja, 03 Prosinac 2023 03:45

Foto / OTVOREN JE JUBILARNI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Foto / OTVOREN JE JUBILARNI DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Foto: Tonći Plazibat / CROPIX i Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković upalio je sinoć prvu adventsku svijeću - svijeću nade na adventskom vijencu ispred Kneževa dvora. Nakon paljenja svijeće uslijedilo je i paljenje blagdanske rasvjete na Stradunu čime je i službeno obilježen početak jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala, nikada većeg, sadržajnijeg i rasprostranjenijeg.

- Čast mi je otvoriti dosad najbogatiji festival s brojnim događanjima, počevši od ovih centralnih na Stradunu, pa do Adventa na Vojnoviću, Lapadu i Mokošici… Uistinu za svakog ponešto. Nadam se da ćete uživati, kako naši sugrađani, isto tako i posjetitelji našeg grada. - rekao je prilikom otvaranja gradonačelnik Franković.

Uz mališane Dječjeg zbora Dubrovnik pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić, mušku klapu FA Linđo, Gradsku glazbu Dubrovnik s mažoretkama, ceremoniji otvarenja Festivala na Stradunu pridružio se i Djed Mraz iz Laponije s pomoćnicima, veselim vilenjacima. Nakon otvorenja na najljepšoj pozornici nastupilo je Prljavo kazalište, jedan od najdugovječnijih hrvatskih rock sastava.

Jubilarni festival priređuje ovu godinu nikad bogatiji program, s više od 20 koncerata sjajnih glazbenika, uz bogati zabavni, gastronomski i dječji program. Vrhunac će biti spektakularni doček Nove godine uz nastup glazbene legende Zdravka Čolića, a po prvi put ove godine DZF će imati završnicu za pamćenje - 6. siječnja 2024. uz koncert Jelene Rozge.

Okosnicu Festivala čine dječji programi – Stanica sjeverni pol u Luži, Baš Baština u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, klizalište u Mokošici, Tip Top TUP Zimski praznici u TUP-a, uz brojne radionice i projekte dubrovačkih kulturnih ustanova. Dio programa ove godine je i Advent na Vojnoviću s nizom koncerata u organizaciji Studentskog centra Dubrovnik.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

dpp