Srijeda, 13 Rujan 2023 07:34

Foto / OTVORENA IZLOŽBA ČLANOVA DULU-A „NAŠA LJETA NAŠE IGRE

Foto / OTVORENA IZLOŽBA ČLANOVA DULU-A „NAŠA LJETA NAŠE IGRE Foto: Božo Radić / CROPIX

Izložba članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika „Naša ljeta naše Igre”, posvećena Dubrovačkim ljetnim igrama, otvorena je u utorak navečer u Sponzi. Izložena su djela 17 umjetnika. Ovo je peta ovogodišnja izložba Udruge, a sva djela nastala su tijekom ove godine. Izložba se može razgledati do 25. rujna u radnom vremenu Državnog arhiva Dubrovnik.

Sudionici izložbe su: Anto Violić, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Karja Tolja, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marijana Hure, Maro Kriste, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Zvonimir Roko.

„Glumci, plesači i glazbenici na ovim platnima izlaze ovako pred dubrovačku publiku još jednom, kao slikarski modeli. Ovi su slikari dali tim izvedbama i drugi život, nalazeći u njima nešto specifično, neki prizor ili lik s likovnim potencijalom koji su prenijeli na platno. Katkad se radi o konkretnom prizoru iz predstave ili koncerta, a katkad o prizorištu, ponegdje se radi o 'portretu' glumca ili glazbenika, a ponegdje je naglašeniji ugođaj na i oko izvedbe...” navodi povjesničar umjetnosti Ivan Viđen u predgovoru kataloga izložbe.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje više od 40 godina. Danas broji 35 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno - umjetničkih udruga Dubrovačko - neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga sudjeluje u organizaciji likovnih kolonija na kojima osim članova udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva.

dm