Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 01:24

FOTO / Otvorene su 73. Dubrovačke ljetne igre

FOTO / Otvorene su 73. Dubrovačke ljetne igre Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi ispred crkve sv. Vlaha svečano su u nedjelju otvorene 73. Dubrovačke ljetne igre. Do 25. kolovoza, u 47 dana, na 16 scenskih i ambijentalnih lokacija bit će izvedeno 40 raznovrsnih programa.

Ovogodišnju ceremoniju otvaranja režirala je Aida Bukvić prema scenariju koji je potpisala s Marijanom Fumić i bila je u znaku 750. obljetnice donošenja Dubrovačkog statuta, ali i pojma slobode, a stihove Himne slobodi recitirale su ukrajinske glumice Oleksandra Barstok i Maria Shtofa. Igre je službeno otvorio svojim govorom gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Nastupili su Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta, sopranistica Kristina Kolar, Akademski zbor Pro Musica, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor i Zbor Blasius te Folklorni ansambl Linđo uz Festivalski dramski ansambl i studente glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Otvaranju su nazočili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Nakon otvaranja uzvanici su se okupili na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik odakle su promatrali tradicionalni vatromet.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019