Petak, 24 Svibanj 2024 14:52

Foto / PETRU SRIJEMSIJU DODIJELJENA NAGRADA OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA

Foto / PETRU SRIJEMSIJU DODIJELJENA NAGRADA OPĆINE ŽUPA DUBROVAČKA Foto: JPA

Uz Dan Općine u Župi dubrovačkoj održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnik Silvio Nardelli godišnju nagradu za očuvanje tradicije i promociju djelovanja Kulturno umjetničkog društva „Marko marojica” dodijelio Petru Srijemsiju.

Petar Srijemsi se još 1976. godine, po osnutku, uključio u rad KUD-a Marko Marojica kao mladi plesač u čijem radu sudjelovalo do danas. Nakon što je u Domovinskom ratu KUD stavljen u mirovanje, po povratku stanovništva u Župu dubrovačku, upravo je Petar Srijemsi najzaslužniji za ponovno pokretanje Kulturno umjetničkog društva gdje, uz podršku svojih prijatelja i članova, prikuplja u ratu spašene nošnje i potiče šivanje novih te realizira nove nastupe, kao i sudjelovanja na mnogobrojnim županijskim i državnim smotrama.

U poslijeratnom vremenu kad su se stanovnici Župe bavili egzistencijalnim pitanjima i obnavljali razrušene domove, angažman Petra Srijemsija doprinio je očuvanju tradicije Župe dubrovačke nematerijalne kulturne baštine koju KUD i danas njeguje.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka bili su i potpredsjednik Vlade Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, općinski načelnici Božo Lasić, Nikola Knežić, Vedran Antunica i Đivo Market i brojni drugi uzvanici.

JPA