Subota, 18 Prosinac 2021 14:22

FOTO / Počela akcija „Podijelimo radost Božića“

Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ već 15. put u adventu okuplja na Pilama u Dubrovniku volontere i djelatnike Caritasa Dubrovačke biskupije kao i mnoge sugrađane i institucije koji donose pakete s pomoći za potrebite u nekom drugom kraju Hrvatske. Pomoć će ove godine biti upućena stanovništvu u potresom stradaloj Glini.
 
U subotu u jutarnjim satima uređen je prostor prihvata paketa. U radosnom ozračju darivanja napiše se i pokoja čestitka, ponude i radovi nastali u Caritasovoj kreativnoj radionici s volonterima.
 
Svi prikupljeni nekvarljivi proizvodi i higijenske potrepštine, kao i neke slatke sitnice kojima se želi obradovati djecu i najstarije, po završetku akcije kamionom će biti upućene prema Glini. Po dolasku na odredište ruku pomoći pružit će im župa svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom. 
 
Prvog dana akcije pomoć se donosi do 16 sati, a drugog dana akcije, u nedjelju, 19. prosinca vrijedni volonteri i djelatnici na Pilama će biti od 9 do 13 sati.
 
Podsjetimo, u tijeku je Caritasova akcija „Dodaj u košaricu“ koja se tijekom cijelog došašća ostvaruje u suradnji s trgovačkim lancima i pomoću koje će se pomoći korisnicima Caritasove pomoći na području Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Grad Dubrovnik se i ove godine odazvao tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Podijelimo radost Božića“ Caritasa Dubrovačke biskupije.
 
Pakete s namirnicama u vrijednosti od pet tisuća kuna predstavnicima Caritasa na Brsaljama uručili su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić čime se i Grad Dubrovnik pridružio akciji.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019