Četvrtak, 21 Ožujak 2024 20:07

Foto / POŠUMLJAVANJE ŽARKOVICE

Foto / POŠUMLJAVANJE ŽARKOVICE Foto: Grad Dubrovnik

Akcija pošumljavanja Žarkovice održana je danas uz sudjelovanje gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i njegovih suradnika, djelatnika društva Vrtlar d.o.o. i učenika četvrtih razreda OŠ Montovjerna.
 
Uz gradonačelnika Frankovića u akciji pošumljavanja predjela na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje sudjelovali su i njegova zamjenica Jelka Tepšić, pročelnice i pročelnici gradskih upravnih tijela, predstavnici gradskih ustanova i Gradskog vijeća te JVP Dubrovački vatrogasci.
 
Na području na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje posađeno je sveukupno 500 sadnica sorti koje se tradicionalno nalaze na dubrovačkom području; 250 sadnica duba, 150 sadnica čempresa te 100 sadnica pinja.
 
Akciju je organizirao Grad Dubrovnik uz prvi dan proljeća, a sukladno ranijim najavama ozelenjavanja ovog dijela koji je prošle očišćen od velike količine otpada. Prethodno je, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u prvi gradski azil za napuštene i nezbrinute životinje.

dpp