Subota, 30 Srpanj 2022 15:22

FOTO / RokOtok; obećanje tragično preminulom sinu, završeno je snimanje dokumentarca koje je krenulo u Dubrovniku

FOTO / RokOtok; obećanje tragično preminulom sinu, završeno je snimanje dokumentarca koje je krenulo u Dubrovniku Foto: rokotok.hr

Snimanje dokumentarnog filma RokOtok, u režiji Igora Bogdanovića, završilo je ovaj tjedan na Krku, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Film prati Domagoja Jakopovića Ribafisha u nastojanju da ispuni obećanje dano preminulom sinu Roku, koji je oduzeo sebi život s nepunih 13 godina, i plivanjem poveže svih 50 naseljenih otoka na Jadranu.

Cilj mu je bio da tijekom tri ljeta prepliva hrvatsku obalu od Dubrovnika do Krka, a to je i posveta jednoj od igara koju je igrao sa sinom - osvajanje naseljenih otoka, napominje se u najavi filma. Domagoj je tako, nakon što je krenuo iz Dubrovnika, plivao i do Koločepa, Lopuda, Šipana, Mljeta, Korčule i Lastova.

Kroz projekt RokOtok održana je i serija predavanja djeci o opasnostima koje se kriju na internetu i online igrama kako bi ih se poučilo vrijednostima zajedničkog druženja, očuvanja prirode i aktivnosti dalje od ekrana. Sin Domagoja Jakopovića uduzeo je sebi život s nepunih 13 godina, a nikad se neće saznati je li to uradio upravo zbog jedne igrice na Internetu.

Snimanje se odvijalo tijekom tri ljeta, u razdoblju od 2019. do 2022. godine, no tijekom ljeta 2020. zbog epidemioloških uvjeta većinom u Zagrebu, a kako je bilo u Dubrovniku, na Koločepu, Lopudu, Šipanu, Korčuli i Lastvo možete se podsjetiti i fotogaleriji.

Film je producirao Vedran Šuvar za filmsku udrugu Šuma, podržao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a dodatna sredstva osigurao Grad Zagreb.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019