Četvrtak, 21 Srpanj 2022 15:18

FOTO / Sjajna prva večer Pelješac festivala

FOTO / Sjajna prva večer Pelješac festivala Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Sinoć je otvoren Pelješac festival u Orebić. Više od tisuću posjetitelja na ljetnoj pozornici Mlinica u Orebiću uživalo je u sjajnim izvedbama solista i zbora umjetnika Nacionalne opere iz Bukurešta uz pratnju Bukureštanskog metorpolitan orkestra i pod dirigentskom palicom Vilijane Valtcheve, Danijela Jinge i Joséa Cure.
 
Maestro i argentinski tenor svjetskog glasa José Cura u Orebiću ima višestruku ulogu. Generalni je i umjetnički direktor trodnevnog festivala i za ovo mjesto i Pelješac ima velike planove. Za iduću godinu već najavljuje još veći spektakl.
 
Nastup zbora i solista - Ester Pavlu, Borisa Lukova, Teodore Tchoukourske, Emila Zheleva bio je nabijen emocijama, širila se pozitivna energija, a Pelješčane i njihove goste najviše je raznježio zbor Osnovne škole Orebić koji je nastupio na početku i na kraju ove jedinstvene večeri.
 
- Uz prekrasne plaže i vrhunsku eno-gastro ponudu, od ove godine imamo razlog više za posjet Orebiću i Pelješcu. Pelješac festival Orebić događaj je koji se ne propušta. U naše mjesto ove godine dovodi poznate glazbenike i dirigente, a u sljedećim izdanjima očekuju se nastupi vrhunskih zvijezda, pa se tako mali Orebić našao uz bok najvećim ljetnim festivalima. - ističe Mladen Đeldum, direktor TZ općine Orebić, uz poziv svim ljubiteljima dobre glazbe da dođu večeras i sutra na ljetnu pozornicu Mlinica uz podsjetnik da su ulaznice ove godine gratis.
 
Večeras će Zbor umjetnika Nacionalne opere u Bukureštu izvesti poznate melodije poput Bohemian Rhapsody, Mamma Mia, Proud Mary…, a Bukureštanski metropolitan orkestar pod dirigentskom palicom maestra Cure Dvořákovu Simfoniju iz novog svijeta.
 
Sutra je na repertoaru znameniti Verdijev Requiem, a maestro Cura ističe kako će se ovo monumentalno djelo izvesti prvi put na poluotoku Pelješcu kao posebno priznanje Orebića svima onima koji su preminuli posljednje dvije za svijet iznimno teške godine.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019