Nedjelja, 25 Rujan 2022 17:24

FOTO / Usprkos (ne)vremenu ronioci RK Dubrovnik očistili uvalu na Jakljanu

FOTO / Usprkos (ne)vremenu ronioci RK Dubrovnik očistili uvalu na Jakljanu Foto: RK Dubrovnik

Ronilački klub Dubrovnik usprkos (ne)vremenu uspješno je priveo kraju eko akciju Jakljan 2022. u sklopu akcije Zelena čistka. Organizatori akcije su Upravni odjel za urbanizam prostorno planiranje i zaštitu okoliša grada Dubrovnika I Ronilački klub Dubrovnik uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika i tvrtke Renesansa d.o.o.

16 članova RK Dubrovnik usprkos jakom jugu izvadilo je s morskog dna uvale na Jakljanu stotinjak kilograma raznog otpada i gumenjakom prevezla do obližnje Luke Šipanske i deponirala za to predviđeno odlagalište.

„RK Dubrovnik će i u budućnosti češće obilaziti ovaj otok jer smo se uvjerili da je morsko dno prepuno stranih tijela i otpada koje ne pripadaju moru. Ako znamo da dno Jadranskog mora prekrivaju, primjerice, 2,63 plastična predmeta po hektaru, a znajući koliko je vremena potrebno za razgradnju raznovrsnog otpada, jasno je zašto su potrebne ovakve akcije čišćenja. Primjerice, za razgradnju opuška cigarete potrebno je deset godina, plastične vrećice dvadeset, a dječje pelene čak više od 450 godina. Nastavljamo I dalje u našim naporima da očistimo morsko dno od raznovrsnog smeća čak nas ni jako jugo ne može spriječiti.” - poručili su članovi RK Dubrovnik.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019