Ponedjeljak, 18 Travanj 2022 22:17

FOTO/VIDEO Obala se građanima više oduzima nego daje; Benčić, Kekin i Giljača započeli kampanju „ZA!Obalu“

FOTO/VIDEO Obala se građanima više oduzima nego daje; Benčić, Kekin i Giljača započeli kampanju „ZA!Obalu“ Foto: Božo Radić / CROPIX

Trenutni model dozvolio je da se korist privatizira, a trošak socijalizira, odnosno da ga plaćaju građani plaćajući komunalnu infrastrukturu. - istaknula je saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić na tribini u Dubrovniku u okviru kampanje „ZA!Obalu“ političke platforme Možemo!, Nove ljevice i Srđ je Grad. Kampanjom se, rekla je Benčić, želi ukazati na trenutni štetan model korištenja obale i obalnih resursa, koji se eksploatiraju i privatiziraju.

- Obala se građanima više oduzima nego daje. Zato njima želimo vratiti glas i s njima odrediti drukčiji model razvoja obale koji te resurse valorizira i čuva za lokalnu zajednicu za buduće generacije. - kazala je Sandra Benčić.

bencic 190422Sandra Benčić. Foto: Božo Radić/CROPIX

Na tribini su sudjelovali i predsjednica i saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin te županijski vijećnik SJG Marko Giljača.

kekin190422Ivana Kekin. Foto: Božo Radić/CROPIX

Kekin je ustvrdila kako će eksploatacija i devastacija obale „u ime sve većeg PDV-a, broja noćenja ili vozila preko granice, dovesti do pada potražnje”.

- Ne bismo bili prvi kojima bi se to dogodilo, ali mi to ne bismo mogli preživjeti. - rekla je Kekin.

giljaca190422Marko Giljača. Foto: Božo Radić/CROPIX

Županijski vijećnik stranke Srđ je Grad Marko Giljača istaknuo je devastaciju Lapadske obale Marinom Frapa, projekta koji je progirala Milanovićeva Vlada, a ukazao je i na preklapanja nadležnosti u Portu, „staroj gradskoj luci” spomenuvši i vječitu boljku domicilnog stanovništva - nedostatak komunalnih vezova.

tribina sjgmozemo1 190422Foto: Božo Radić/CROPIX

Nakon Dubrovnika, kampanja se nastavlja u Korčuli, Splitu, Rijeci i Puli.

Snimku cijele tribine možete pogledati u u prilogu.

dm

Video sadržaj

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019