Utorak, 16 Kolovoz 2022 03:47

FOTO / Završila 19. Ljetna škola filma Šipan

FOTO / Završila 19. Ljetna škola filma Šipan Foto: LJFS

Još jedno šipansko filmsko ljeto došlo je kraju ceremonijom svečanog zatvaranja na kojoj su prikazani radovi svih radionica 19. Ljetne škole filma Šipan. Ceremoniju zatvaranja vodio je Miro Bronzić, uz Nilsa Neuberta osnivač i organizator Ljetne škole filma Šipan.

Ove godine ukupno je sudjelovalo 55 djece uzrasta od 9 do 15 godina, koja su bila raspoređena u četiri radionice. Radionica animiranog filma, pod vodstvom diplomirane animatorice Lorene Ivanović, u tehnici stop animacije, napravila je zanimljiv i što je za animaciju uvijek nekako važna karakteristika, smiješan film pod nazivom „Žabica“. Radionica pod nazivom Filmska početnica, u kojoj su mlađi polaznici učili sve što se događa na filmskom setu i oko seta, snimila je jako zanimljivu priču pod naslovom „Superboč“. „Superboč“ nam na jedan simpatičan dječji način donosi poruku da se uz pravo prijateljstvo i ljubav uvijek može doći do pobjede. Ovu radionicu vodili su glumica Katarina Madirazza i student snimanja na Akademiji dramske umjetnosti Petar Lebinec.

Ovogodišnja LJŠFŠ imala je dvije radionice igranog filma. Ona za mlađe polaznike pod vodstvom redateljice Bojane Momirović i AV majstora Nikole Kapidžića snimila je žanrovski film na tragu SF-a pod nazivom „Povratak Šipana“. Druga radionica koja se održala u suradnji s udrugom Kaooosss iz Zagreba, pod vodstvom filmskog pedagoga Jure Troje i studenta produkcije na ADU Noe Nikolića, donijela nam je pravi mali triler zanimljivog naslova „Elizabeta II.“.

Dok su mladi marljivo radili i pripremali svoje filmove, šipanska publika i njihovi gosti uživali su u bogatom kino programu te imali priliku družiti se s profesionalcima iz svijeta filma. Tako su u večernjim programima ovog ljeta sudjelovali glumica, scenaristica i redateljica Nina Violić i producentica Vanja Sremac, redatelj Dario Lonjak, scenarist Velimir Grgić, redatelj Radivoje Andrić, a u programu su nastupili i Igor Hajdarhodžić i Marijan Žitnik. Glazbena večer i ove je godine organizirana u suradnji s TZ Grada Dubrovnika, a šipansku publiku svojim izvedbama oduševili su PMS & prijatelji.
U sklopu programa održano je i predavanja na temu medijske pismenost koje je održao Nikola Duper iz udruge Luža.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019