Petak, 10 Lipanj 2022 17:03

FOTO / Završio foto natječaj „Volim svoju županiju“; fotka iz Dubrovačko – neretvanske županije na drugom mjestu

Čuvar stada, drugoplasirana fotografija Antonija Oršulića Čuvar stada, drugoplasirana fotografija Antonija Oršulića

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ 2022. je završio, a stručni žiri je odabrao najbolje fotografije koje su amaterski i profesionalni fotografi slali sedmu godinu zaredom kako bi pomogli ispričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Predsjednica stručnog žirija i ove je godine bila je fotografkinja Mare Milin. Uz nju su o najboljim fotografijama odlučivali Franca Moscarda iz Istarske, Petra Vadlja iz Međimurske i Davor Pavić iz Splitsko - dalmatinske županije.

Žiri je odabrano 21 fotografiju – po jednu iz svake županije, a osim te kategorije, sudionici su se mogli natjecati u još dvije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih putem Facebooka unutar aplikacije volimzup.hr te najbolja fotografija snimljena dronom.

Najviše glasova, gotovo 2000, osvojila je fotografija Zamišljena sjenica, autora Dorijana Delosta iz Primorsko-goranske županije. Najbolja dronska fotografija također je snimljena na području Primorsko-goranske županije, a radi se o Marini Punat autora Vladimira Bogovčića.

Prva tri mjesta prema mišljenju stručnog žirija zauzele su sljedeće fotografije:
1. Zamagljen, Mary Crnković Pilaš – Grad Zagreb
2. Čuvar stada, Antonio Oršulić – Dubrovačko-neretvanska županija
3. Snježna kapelica, Goran Lončar – Vukovarsko-srijemska županija

Uz nabolje tri, najbolju fotografiju snimljenu dronom i po glasovima, u prilogu možete vidjeti i ostale najbolje fotografije po županijama.

dpp

Srodni sadržaj (po oznakama)

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019