Petak, 06 Svi 2022 19:48

FOTO / Župan Dobroslavić primio dobitnike „Suncokreta ruralnog turizma”

FOTO / Župan Dobroslavić primio dobitnike „Suncokreta ruralnog turizma” Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ s područja Dubrovačko - neretvanske županije.

- Puno ulažemo u razvoj ruralnog turizma jer smatramo da je to segment koji izvrsno nadopunjuje našu turističku ponudu i ima veliki potencijal. Diljem Dubrovačko - neretvanske županije imamo odlične primjere dobre prakse i mi kao Županija to potičemo, a bili smo i suorganizatori ove manifestacije. – naglasio je župan Nikola Dobroslavić te dodao da Dubrovačko - neretvanska županija kroz organizaciju i dodjelu nagrada „Zlatna naranča” također potiče izvrsnost u turizmu u ruralnim sredinama.

Prema riječima predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo” Dijane Katice, projekt „Suncokret ruralnog turizma” Hrvatske iz godine u godinu otkriva sve više atraktivnih ruralnih destinacija, promovira tradicijske sadržaje, povezuje najznačajnije projekte, proizvođače događaje i zanimljivosti, čuva izvornost, vodi računa o održivosti i stvara nove proizvode ruralnog turizma.

Organizatorica kongresa danas je županu Nikoli Dobroslaviću uručila „Suncokret” kao zahvalnicu za potporu 5. Međunarodnom kongresu ruralnog turizma.

U Dubrovačko - neretvansku županiju stigla su četiri „Suncokreta ruralnog turizma“. Restoran „Mrs i Mr Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci u Konavlima, dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije. Brončanu povelju u kategoriji posebnih priznanja za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobilo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mata i Anke Dubelj iz Orašca. U kategoriji posebnih priznanja za očuvanje autohtone sorte i razvoj novog proizvoda Sanja Protić iz Blata i njezino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo dobilo je srebrenu povelju koju je vlasnici OPG -a danas uručio župan Dobroslavić. Srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je „Villa Tantini” u Konavlima, vlasnika Antuna Rilovića Tota.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019