Subota, 16 Prosinac 2023 11:04

Foto / ŽUPANIJSKA VATROGASNA ZAJEDNICA OBILJEŽILA 30. OBLJETNICU OSNIVANJA

Foto / ŽUPANIJSKA VATROGASNA ZAJEDNICA OBILJEŽILA 30. OBLJETNICU OSNIVANJA Foto: Martin Burić

U Vatrogasnom domu DVD-a Putniković u subotu je obilježena 30. obljetnica osnivanja Vatrogasne zajednice Dubrovačko - neretvanske županije.

Tom prilikom župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić pohvalio je rad svih vatrogasnih društava koja su dio zajednice te zahvalio vatrogascima na njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti.

- Na naše vatrogasce zaista možemo biti ponosni. Osim gašenja požara, profesionalno i spremno djeluju i u drugim oblicima ugroza, potresima, poplavama, onečišćenjima mora i brojnim drugima. Moram istaknuti i kako nabavljamo vrijednu opremu za naše vatrogasne snage, kako samostalno, tako i sredstvima europskih fondova. - kazao je između ostalog župan Nikola Dobroslavić.

U ovoj svečanoj prigodi okupljenima su se obratili i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, predsjednik Vatrogasne zajednice DNŽ Ivo Franušić, zapovjednik DVD-a Blato Josip Bošković u ime dobrovoljnih vatrogasnih društava, zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović u ime javnih vatrogasnih postrojbi te Joško Grančić, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja svim društvima, sastavnicama Vatrogasne zajednice DNŽ, kao i županu Dobroslaviću i zamjeniku župana, ujedno i načelniku Stožera civilne zajednice DNŽ Jošku Cebalu.

Zajednica je nadležno tijelo za vatrogastvo na području Dubrovačko - neretvanske županije, koje u okviru svog djelokruga i nadležnosti propisanih Zakonom odgovara županu Dubrovačko-neretvanske županije.

U sklopu Vatrogasne zajednice Dubrovačko – neretvanske županije djeluje 45 dobrovoljnih vatrogasnih društava, šest javnih vatrogasnih postrojbi i tri profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a Zajednica je udružena u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

dpp