Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 04:04

FRANKOVIĆ „SPUSTIO” PULJKU I ZA AZIL

Piše:
Ilustracija Ilustracija Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

S obzirom na to da u posljednje vrijeme gradonačelnik Splita Ivica Puljak često u usta uzima Dubrovnik i pokušava Dubrovčanima držati nekakve lekcije, ne ostaje mu dužan ni dubrovački gradonačelnik.

Osim što mu je kazao da ne umije provoditi ni odluku o komulanom redu za koju kaže da je Puljak prepisao od dubrovačke gradske uprave, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković „spustio”  je Puljku i za azil za životinje.

Iako su prijatelji i razna društva za zaštitu životinja najčešće prozivali Grad Dubrovnik kako nema službeni azil, mada je istina da je to problem u većini gradova i općina u Hrvatskoj, ali eto Dubrovnik je nešto svima na zubu pa je došao u prvi plan, azil nema ni Split.

Nakon što je izgrađen azil na Grabovici Franković nije propustio bocnuti Puljka pa mu je napisao: „Dok se Grad Dubrovnik uhvatio u koštac s dugogodišnjim problemom, izgradio privremeni azil i osigurao adekvatnu skrb u budućnosti malim šapicama, 'ajmo malo pogledati što je napravila aktualna gradska uprava Grada Splita...”

Uz tu objavu Franković je priložio i link na jedan novinarski napis od prije nekoliko dana koji govori o tome kako Split nema azil, a neće ga nimalo skoro i brzo ni imati.