Srijeda, 20 Srpanj 2022 11:39

Franković „spustio na zemlju” Tropana

Piše:
Ivan Tropan i Mato Franković Ivan Tropan i Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik/dpp

Nakon što su na prijedlog vijećnika Željka Raguža (DUSTRA) s dnevnoga reda sjednice skinuta vijećnička pitanja, Gradsko je vijeće Grada Dubrovnika nakon objedinjene rasprave usvojilo Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Dubrovnika za 2021. te Prijedlog odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za prošlu godinu.

Gradonačelnik Mato Franković obrušio se na vijećnika Ivana Tropana. Naime, na Tropanovu opasku kako se gradskim novcem loše gospodari, Franković mu je odgovorio kako je on zadnji koji bi trebao govorio o gospodarenju novcem.

- U dvije godine dana proračun je izgubio 465 milijuna kuna i usprkos svemu tome u nijednom trenutku nitko nije bio zakinut. Brojne investicije su realizirane u 2021. unatoč teškim financijskim okolnostima i krizi koja je najviše pogodila Dubrovnik od svih jedinica lokalne samouprave. - rekao je Franković i dodao kako Tropanova primjedba da nema novih investicija ne stoji.

- Nastavili smo s realizacijom brojnih projekata poput Lapadske obale i škole Ilije Sarake, Šetnica Nika i Meda Pucića. - kazao je Franković, a potom je istaknuo kako Grad gospodari novcem.

- Gospodarenje novcem koji je država povjerila, vi ste zadnji pozvani koji bi o tome trebali govoriti. Vi ste zadnji! Kako je država pomogla nama, tako je pomogla i gospodarstvenicima. Samo na području Županije je sa 700 milijuna kuna država pomogla gospodarstvo i vama, što je opće poznato, a kako se gospodari, mi smo ulagali, davali ljudima, nikoga nismo ostavili bez plaće. Nismo uzimali ljudima nego smo davali, a kako ste vi gospodarili, to vi najbolje znate. - rekao je Franković.

Nakon što mu je Tropan uzvratio da se suzdrži od paušalnih komentara o kojima nema pojma, Franković mu je uzvratio kako je bio protiv brojnih gradskih projekata.

- Bili ste protiv brojnih projekata, jedan od njih je i TUP. Kasnije smo saznali da ste tamo u zakupu pa smo saznali i zašto ste bili protiv TUP -a. - kazao je gradonačelnik Franković.

Tropan je inače vijećnik SDP -a kojega policija, temeljem provedene istrage, sumnjiči za malverzacije s novcem u iznosu od 2,3 milijuna kuna. Naime, osim što ga se sumnjiči da je s ocem Igorom od svojih zaposlenika, temeljem punomoći, s njihovih računa otuđio novce tvrdeći im da potpore Vlada u pandemiji nije namijenila radnicima, Tropana i njegova oca sumnjiči se i za druge financijske malverzacije, dok se Ivana Tropana sumnjiči i da je falsificirao svjedodžbe radnika.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019