Četvrtak, 09 Rujan 2021 21:13

Franković: Grad neće kupiti TUP

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio je danas na priopćenje Srđ je Grad, u kojem oni navode kako Grad Dubrovnik ne smije propustiti priliku kupiti nekretnine TUP -a - na Facebooku.

Ukratko, Franković je poručio kako Grad uopće nema namjeru kupiti TUP, a zašto, ovako je to pojasnio u svom postu na Facebooku.

„Dragi Srđevci, zadivljen sam Vašom površnošću koja je nekad prije bila iznimka, a danas postaje pravilo (šteta da ste postali politička stranka). Prije svega dozvolite da Vam objasnim kako društvo TUP d.d. odnosno njegovi dioničari ne prodaju zemljište u Gružu ( kao što vi ističete u Vašem priopćenju), dioničari su se odlučili prodati cijelo dioničko društvo sa svim pravima i obvezama. Nadalje, cijena kupnje tvrtke TUP d.d. iznosi 10 milijuna eura međutim, napominjem s navedenim ne stječe se samo vlasništvo nad imovinom nego i sve obveze koje društvo ima zato se i provodi dubinska analiza društva od strane tvrtki koje su sudjelovale u licitaciji.

Grad Dubrovnik nema namjeru kupiti navedeno društvo. Smatram kako s obzirom na financijsku neizvjesnost u kojoj Grad funkcionira posljednjih godinu dana navedeno ne predstavlja prioritet. Nadalje, u okviru prostorno planskih alata Grad Dubrovnik će i na navedenom području zaštiti javni interes, ali i omogućiti daljnji razvoj i napredak ovog, za nas iznimno važnog dijela Grada kojeg kroz europski projekt intermodalnog centra Gruža planiramo u potpunosti revitalizirati.

A Vi dragi Srđevci podsjećate me na onu kad je žaba vidjela da konja kuju i ona podigla nogu...” - napisao je Franković.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020