Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Ožujak 2022 13:31

Franković i Raguž: Pismo navodnih malih dioničara Luke je nebuloza, jer se niti ne radi o malim dioničarima

Piše:
Luka Dubrovnik Luka Dubrovnik Foto: Davor Mladošić

Tijekom rasprave o kupnji TUP -a na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je dobio pismo u kojem ga se navodno od strane Udruge malih dioničara optužuje da je kupnjom dionica Luke od Atlantske plovidbe Luci Dubrovnik ukrao novac. Isto pismo dobio je i direktor Luke Željko Raguž.

Naime, Luka Dubrovnik još je u prosincu 2021. otkupila vlastite dionice od Atlantske plovidbe, a UTD Ragusa, kojoj je većinski valsnik Grad Dubrovnik, kupila je također 2,75 posto dionica tog društva. I dok je gradonačelnik Mato Franković još u prosincu prošle godine kazao kako je otkup dionica od Atlantske plovidbe povijesna odluka jer je tim činom uz 2,75 posto dionice UTD Raguse Grad zapravo postao većinski vlasnik Luke Dubrovnik stekavši 51,32 posto dionica tog društva štop posredno što neposredno preko poduzeća u svom vlasništvu, u pismu koje je nedavno dobio, Frankovića se optužuje da je ukrao Luci novce.

- Prije par dana mi je stiglo pismo, vjerojatno ste ga i vi dobili, u kojem se pod sinkronimom malih dioničara, iako to nisu oni, jer sam s njima razgovarao, mene optužuje da sam ukrao Luci neke novce jer smo platili dionice Atlantskoj plovidbi. - rekao je Franković i dodao kako u činu kupnje dionice od Atlantske plovidbe nema nikakve afere.

- Veselim se toj istrazi, ako su me prijavili, da po 150. -ti put dokažem ispravnost svojih postupaka jer ti pojedinci, kojima su se zamaglile očale, izmišljaju možebitne afere, a afera im je ta da smo donijeli stratešku odluku, održali Skupštinu Društva i da je Luka kupila dio svojih dionica pa Grad ima kontrolni paket u tom ključnom društvu, za budućnost Grada iznimno bitnom.- rekao je gradonačelnik Franković.

Isto pismo kao i Franković, dobio je i direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž, koji ga smatra potpuno nebuloznim.

- Jesam, dobio sam i ja to pismo u kojemu je cijeli niz nekakvih nebuloza. To nije pismo od nikakve udruge jer nema ni potpisa ni pečata, to je poslao netko tko ima nešto protiv gradonačelnika, ja sam ga tako shvatio i kažem, u pismu je cijeli niz nebuloza koje nemaju veze s istinom. - kazao je Raguž.