Petak, 05 Kolovoz 2022 13:42

Franković: Ima simbolike u tome da u godini izgradnje Pelješkog mosta obilježavamo i 30. godišnjicu oslobođenja hrvatskog juga

Gradonačelnik Mato Franković Gradonačelnik Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik

Prije nekoliko dana proslavili smo otvorenje Pelješkog mosta, a taj povijesni trenutak, san za kojim smo dugo čeznuli, ne bi bio dosanjan da nije bilo nepokolebljivog srca i herojstva naših branitelja koji su prije 27 godina bili spremni dati sve za našu slobodu i neovisnost. - ističe danas gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u čestitki koju je uputio uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

„Ima neprijeporne simbolike i u tome da u godini u kojoj je Dubrovnik konačno povezan s ostatkom Hrvatske obilježavamo 30. godišnjicu oslobođenja hrvatskog juga od agresora.” - piše Franković.

„Prisjećamo se danas svih onih, branitelja i civila, koji su položili svoje živote za Domovinu. I premalo je reći hvala jer oni su postavili temelje za prosperitetnu i demokratsku državu Hrvatsku, punopravnu članicu europskih i svjetskih integracija, a njihova žrtva utkana je u samo gradivo tkivo ove države.

Na ovaj dan, uvijek iznova, izmjenjuju se osjećaji ponosa, pijeteta, radosti zbog slobode i tuge zbog prolivene krvi. Zato neka ovaj dan služi kao trajni podsjetnik na sve herojske pothvate tijekom Domovinskog rata.” - napisao je Franković čestitavši sugrađanima u ime Grada Dubrovnika Dan pobjede.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019