Četvrtak, 02 Prosinac 2021 19:04

Franković: Kosa mi se diže na glavi kad vidim kako pojedinici bacaju smeće

Nakon što se na sjednici Gradskog vijeća govorilo o nekim dijelovima Dubrovnika koji nisu baš čisti i uredni i u kojima je puno smeća, dubrovački gradonačelnik Mato Franković kazao je kako disciplina odlaganja otpada zapravo kreće od nas samih. Ta disciplina često je i problem jer puno je građana koji otpad odlažu u vremenu kad to ne bi trebali činiti, odnosno u jutarnjim satima nakon što radnici Čistoće isprazne kontejnere. Da je to tako, gotovo svakodnevno se uvjerava i sam gradonačelnik Franković.

- Ne mogu puno spavati, rano se dižem i dolazim na posao i kad vidim nekoga da ide s vrećicom za smeće prije sedam ujutro i baca je u „big belly”, svaki bih se dan mogao svađati, kosa mi se na glavi diže. Od nas samih kreće disciplina. Stoji na tablama da se smeće baca od 19 do 5 sati ujutro, da to smeće ne stoji u kantama i ne smrdi, posebno ljeti kad su visoke temperature. - rekao je Franković, istaknuvši kako smeće najčešće u nepropisano vrijeme bacaju oni koji su na društvenim mrežama najglasniji.

- Oni koji smeće bacaju kad ne treba, oni su na Facebooku najglasniji, oni se stalno žale da im smrde kontejneri, da ih Čistoća nije oprala, a ne znaju da sam ja nju ili njega, najčešće nju, vidio kad su bacili tu vrećicu u 7:45 nakon što je Čistoća odnijela smeće.- kazao je Franković.

Građane, rekao je, trebao stalno educirati. Istaknuo je kako je Čistoća po pitanju odvoza i zbrinjavanja otpada puno napredovala.

- Daleko smo odmakli po pitanju odlaganja otpada. Eto, nekad se smeće s Orsule bacalo u more. Kad smo obilazili Dubac, pitao sam čemu rampa pa su mi rekli da se tu prije bacalo smeće, ja to nisam znao. - rekao je.

- Odmakli smo daleko, ali možemo puno bolje i kvalitetnije i nositelj te priče je Čistoća i za 15 -tak dana idemo vidjeti jedan novi sustav gospodarenja otpadom, muljem i energentima iz kojeg se razvija nova energija, struja i to je put kojim moramo ići i vjerujem da ćemo na tom planu napraviti veliki iskorak u nadolazećim vremenima. - rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019