Nedjelja, 10 Srpanj 2022 14:23

Franković na sjednici Festivalskog vijeća: Drago mi je da je upravo moto slobode provučen kroz cjelokupni program

Franković na sjednici Festivalskog vijeća: Drago mi je da je upravo moto slobode provučen kroz cjelokupni program Foto: Grad Dubrovnik

Unatoč teškim okolnostima i specifičnim uvjetima uspjeli smo zadržati da se festival odvija u kontinuitetu, istaknuo je danas na svečanoj sjednici Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Drago mi je da je upravo moto slobode provučen kroz cjelokupni program igara, naročito zbog situacije u Ukrajini, patnjama i nesigurnostima potaknutih ratom. Rat predstavlja pogubu ljudske naravi, stoga je sloboda vrijednost na kojoj uvijek trebamo inzistirati, ona ujedno donosi veliku odgovornost za sve nas. Moram istaknuti danas ovdje kako sam iznimno ponosan na činjenicu kako će na današnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara sudjelovati i dvije ukrajinske umjetnice. - rekao je Franković.

- Želim zahvaliti intendantici Ruždjak Podolski na prilici da umjetnice kroz svoj umjetnički izričaj progovaraju o važnosti slobode i zagovaraju time mir u njihovoj zemlji ali i cijelom svijetu. - zaključio je gradonačelnik Franković.

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski izrazila je ovom prilikom neizmjerno zadovoljstvo što se, nakon protekle dvije krizne godine, ovogodišnji program održava u punom formatu i kapacitetu.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019