Utorak, 16 Studeni 2021 12:27

Franković: Ne razumijem ljude koji prosvjeduju, imamo jednu od blažih mjera po pitanju COVID potvrda

Piše:
Franković: Ne razumijem ljude koji prosvjeduju, imamo jednu od blažih mjera po pitanju COVID potvrda Foto: Davor Mladošić

Nakon što su danas za zaposlene u državnim i javnim službama, kako bi mogli pristupiti svom radnom mjestu, uvedene COVID potvrde, gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare izračunao je kako će se iz gradskog proračuna morati izdvojiti 300 tisuća kuna za testiranje zaposlenih koji se ne žele cijepiti. Oni se, naime, dva puta tjedno moraju testirati, ali ne na svoj, već na trošak Grada Dubrovnika.

- Neplanirani je to izdatak. - kazao je Franković te pojasnio kako od jutros funkcionira dolazak na posao zaposlenika u gradskoj upravi te gradskim tvrtkama i ustanovama.

- Grad Dubrovnik je cijeli sustav vezao uz kontrolu i nadzor dolaska zaposlenih na posao uz prisutnost osobe koja na ulazu kontrolira COVID potvrde. Taj sustav je unaprijed evidentirao sve koji već posjeduju valjanu COVID potvrdu dok one koji je nemaju sustav automatski detektira. - rekao je Franković.

Testiranje zaposlenih, Grad je inače ugovorio s dubrovačkim Domom zdravlja, a nakon što su se jutros testirati, kazao je Franković, na e-mail adresu otvorenu za tu svrhu, stigle su potvrde o testiranju.

- Kad je stigla potvrda koje su osobe pristupile testiranju te da nemaju koronavirus, svi su uredno došli na posao. Sigurno će trebati nekoliko dana da se i naši sugrađani priviknu na ovaj režim. Uredba i pravila su jasna – samo oni s COVID potvrdom mogu pristupiti javnoj instituciji. - rekao je Franković.

Problema sa zaposlenima, dodao je, jutros je bilo samo u Sanitatu.
- Prema informacijama koje imam, Sanitat je imao problema na ribarnici vezano za COVID potvrde, a direktorica u suradnji s nadležnim službama to rješava. Nitko od nas nije previše sretan da ljudi moraju imati COVID potvrde, ali je to sad nužno i neophodno s obzirom na širenje koronavirusa. Republika Hrvatska ima jedne od blažih mjera po pitanju COVID potvrda i ne razumijem ljude koji prosvjeduju. Ne moramo imati svi isti stav ni isto razmišljati, ali nacionalni Stožer ima punu potporu jer krajnji je cilj zaštita života. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019