Srijeda, 24 Svibanj 2023 18:46

Franković o tužbi golfera: Mesić je bio svjedok tužitelja

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i bivši predsjednik RH Stipe Mesić Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i bivši predsjednik RH Stipe Mesić Foto: dpp / arhiva

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svom službenom FB profilu objavio je danas kako je odbačena tužba „golfera” za naknadu štetu zbog nikad realiziranog projekta na Srđu. Negdje u isto vrijeme na njihovoj FB stranici oglasili su se i srđevci

„Kakva vijest! Slušajte sad! Velika pobjeda! Međunarodni centar za rješavanje ulagačkih sporova u cijelosti odbio tužitelja sa zahtjevom za naknadom štete u sporu oko golf igrališta na platou Srđ iznad Dubrovnika!” - naveli su srđevci u šali zahvalivši Međunarodnom centru za rješavanje ulagačkih sporova što je „čekao njihovu tribinu za ovu veliku vijest”. Rječ je inače o tribini koju SJG pod nazivom „Što je sad sa Srđem?” organizira u četvrtak.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković (HDZ) naveo je na svom FB profilu: „U potpunosti odbačeni svi arbitražni zahtjevi protiv Republike Hrvatske i Grada u predmetu Razvoj golf. Danas je Državno odvjetništvo RH objavilo kako su na arbitražnom postupku u Parizu u potpunosti odbačeni svi zahtjevi tužitelja, a prema kojim je od Republike Hrvatske potraživano više od 200 milijuna eura naknade štete za projekt Golf park na Srđu. Ovim putem bih se želio zahvaliti zamjenicama Glavne državne odvjetnice, gospođi Frković i Damjanović koje su sa svojim timom koordinirale obranu i dovele do uspješno okončanog procesa. Bila mi je čast surađivati s njima, ali i biti jedan od svjedoka koji je branio interese Republike Hrvatske u ovom procesu.”

„Do danas nisam puno o tome govorio, ali ono što sada mogu reći jest kako za razliku od mene i gđe Marine Oreb koji smo predstavljali i branili boje Grada i Županije kao i drugih svjedoka u ovom procesu na drugoj strani kao svjedok investitora bio je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Stoga mi je još i draža ova pobjeda budući mi je tada, a i danas potpuno neshvatljivo da čovjek koji je bio predsjednik države može doći na arbitražni sud u svojstvu svjedoka tužitelja. Više o samom postupku i obrani interesa Grada reći ću sutra na konferenciji za medije.” - napisao je također Franković.

dm