Utorak, 03 Svi 2022 21:05

Franković objasnio zašto se mijenja UPU Radeljević – Libertas, ali ne i što se mijenja

Piše:
Franković objasnio zašto se mijenja UPU Radeljević – Libertas, ali ne i što se mijenja Foto: Davor Mladošić

Na konferenciji za novinare na temu izmjena i dopuna prostornih planova za određene projekte koji će se usvajati na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na izmjene i dopune UPU -a Radeljević – Libertas koji je nedavno prošao proceduru Gradskog vijeća, a za koje srđevci smatraju da se radi o čistom pogodovanju Pemu.

- UPU Radeljević – Libertas je već bio pokrenut, ali u koordinaciji s resornim Ministarstvom, a kako bi u potpunosti proveli sve potrebne postupke, štiteći javni prostor i zajamčeni koridor cestovne infrastrukture te sukladno iskazanom mišljenju Ministarstva, u obvezi smo provesti izmjene i dopune UPU -a i s tim u vezi GUP -a i PPU -a. Naime, prethodno smo započeli objedinjeni postupak izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a i s tim u vezi stavljanja izvan snage dijela UPU-a Radeljević – Libertas, što je po mišljenju Ministarstva trebalo provoditi kako je prethodno navedeno.- rekao je Franković na konferenciji za novinare no nije otkrio o kakvim se izmjenama radi.

Rasprava o izmjenama i dopunama UPU-a Radeljević – Libertas svakako bi mogla biti zanimljiva ako se uzme u obzir da su srđevci još na sjednici kad se usvajao iznijeli niz primjedbi na prometno rješenje prema kojemu bi trgovački centar koji će se graditi na prostoru negdašnje remize, trebao dobiti spoj na Vukovarsku ulicu, a što bi, na način kako je to prvotno zamišljeno, dovelo do velikih gužvi na prometnici.

Kako materijali za izmjene UPU-a Radeljević -Libertas još nisu pušteni u proceduru tako se ne može sa sigurnošću govoriti o kakvom se prometnom rješenju radi.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019