Ponedjeljak, 18 Prosinac 2023 16:06

FRANKOVIĆ OČITAO LEKCIJU „APARTMANDŽIJI” VLAHUŠIĆU

Piše:
Mato Franković i Andro Vlahušić Mato Franković i Andro Vlahušić Ilustracija dpp; foto Božo Radić / CROPIX

Vlahušić bi izgradio kamen na kamenu. - tako je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odgovorio bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću koji je kazao kako Gradu zbog neizdavanja građevinskih dozvola „prijeti savršena oluja”.

Vlahušić, naime, iz svoje udobne fotelje ne vidi kako zbog pretjerane apartmanizacije, mlado stanovništvo, ne bi li se stambeno zbrinulo, gubi bitku s onima koji imaju novca kupovati nekretnine, što je i razlog zbog kojega odlaze iz Dubrovnika.

- Vlahušić ne gleda širu sliku. Da imam zakonski alat zabranio bi gradnju od Kantifiga do Orsule jer svaka nova građevina, bila Karingtonka, ova ili ona koja tek dolazi, generira probleme kojima Vi pristupate suprotnom logikom. Kažete da imamo savršenu oluju. Cijenu nekretnine je tržište podiglo jer postoje oni koji imaju dovoljno novca od iznajmljivanja. Kad se izgradi Karingtonka, pogledajte tko će biti vlasnici tih stanova. Neće Amerikanci nego naši koji već imaju stanove, a problem je kad taj stan postaje apartman i da ne bismo stvorili zvijer pred nam će biti odluka kojom ćemo moći zabraniti daljnje apartmane jer nam ne trebaju. Tada nećemo imati problem kad se izgradi zgrada kad znamo da je u nju uselio neki mladi doktor, neki profesor, ali kad znamo da će to biti apartmani, tada imamo problem. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.