Srijeda, 27 Travanj 2022 13:07

Franković odgovorio na prozivke za Čingriju

Nakon što je Grad Dubrovnik ustupio Županiji, Vila Čingrija još uvijek nije prenamijenjena u Centar kompetentnosti u turizmu. Naime, da bi Vila Čingrija postala takav centar treba je preurediti, a to se ne može učiniti dok se ne ishoduje građevinska dozvola.

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio je prozivke kako je sve zapelo zbog Grada Dubrovnika. On je naime istaknuo kako ishodovanje građevinske dozvole za Vilu Čingriju nije u nadležnosti Grada Dubrovnika.

- Građevinska dozvola za Vilu Čingriju nema veze s Gradom Dubrovnikom. Grad je Vilu dao na upravljanje Županiji s ciljem da ona postane Centar kompetencija. - rekao je Franković, ocijenivši kako je Županija uspješno ispunila svoju zadaću.

- Županija je odlično odradila cijelu tu priču. Dobila je europske novce i sad očekujemo građevinsku dozvolu. - kazao je Franković, istaknuvši kako ne zna gdje je Županiji zapelo s ishodovanjem građevinske dozvole za Vilu Čingriju.

- Točne rokove ne znam, ne znam ni u čemu je problem. Znam da je bilo pitanje s konzervatorima i ne znam jesu li to uspjeli riješiti ili nisu. - rekao je Franković.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019