Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 13:05

Franković pojasnio zašto je dio djece u Mokošici ostao bez vrtića i kako to misli riješiti

Piše:
Vrtić u Mokošici Vrtić u Mokošici Foto: dpp/arhiva

Ne može se problem riješiti preko noći, nisu djeca patate da ih zbijamo, tako je odgovorio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na primjedbe dijela roditelja čija djeca nisu upisana u vrtić u Mokošici, ali i naglasio kako će za svu djecu biti mjesta jer se određeni prostori adaptiraju u vrtićke.

- Djeca čiji roditelji rade prilikom upisa u vrtiće ostvaruju 80 bodova i na području grada takve djece nemamo neupisane. Ostalo je neupisano šesnaestoro djece čiji roditelji nemaju 80 bodova i naša je obveza da ih upišemo bez obzira imaju li roditelji te bodove ili ne, jer trebaju vrtić. - rekao je Franković i pojasnio što se dogodilo u Mokošici, odnosno zašto je veći broj djece ostao neupisan u vrtić.

- U Mokošici je 43 -oje djece s 80 bodova neupisano u vrtić jer se dogodila neočekivana situacija. Naime, 53 -oje djece je dobilo odgodu upisa u školu i to nam se nikad nije dogodilo. Djeca koja su trebala krenuti u osnovnu školu ostala su u vrtiću i dogodio se problem i zato smo upali u ovu situaciju. - kazao je gradonačelnik, naglasivši kako će problem s neupisanom djecom riješiti.

- Djeca nisu patate, postoje standardi i zato smo adaptirali određene prostore u gradu i imamo investiciju u Mokošici gdje će biti još jedna vrtićka grupa. Prije par dana je ravnateljica obišla prostor u Mokošici, ako ga uzmemo u zakup do Božića bismo ga adaptirali i riješili ovo pitanje neupisane djece. To je investicija od tri milijuna kuna.- kazao je Franković, dodavši kako su u planu brojne investicije koje se odnose na uređenje vrtića.

- U prostoru bivšeg biskupijskog dvora u Gospinu polju u idućoj godini planiramo otvorenje vrtića u kojem će biti mjesta za više od 100 djece. Treba urediti prostor, ugraditi liftove, to je projekt vrijedan više od deset milijuna kuna. - rekao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019