Subota, 01 Listopad 2022 16:59

Franković postom odao posebnu počast djeci poginuloj u Domovinskom ratu

S polaganja vijenaca na Boninovu S polaganja vijenaca na Boninovu Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković danas je, na 31. obljetnicu početka napada na Dubrovnik odao posebnu počast djeci poginuloj u Domovinskom ratu.

„Zapamtite, ovaj dan 1. listopada 1991. godine ući će u povijest i kroniku našega grada kao dan početka nemilosrdnog napada i s kopna i s mora i iz zraka”. Ovo su riječi kojima se tadašnji biskup mons. Želimir Puljić obratio dubrovačkom puku na prvi dan napada na Dubrovnik putem Hrvatskog radija. - podsjetio je Franković u svom FB postu da bi nastavio:

„Prošla je 31 godina, a kao da je bilo jučer. Uz duboko poštovanje prema svim našim braniteljima, obiteljima poginulih branitelja, posebno poštovanje na današnji dan odajem dubrovačkim anđelima, istinskim velikanima, djeci čiji su životi zaustavljeni tijekom agresije: Andrea, Nikolina, Marija, Đuro, Hrvoje, Katarina, Romano, Luko, Šimo, Dolores, Vlaho, Tonći, Maris, Maro, Miho, Orsat... njihovo djetinjstvo i njihovi snovi su prekinuti, ali u našim srcima i u povijesti ovog Grada njihova imena zauvijek će vječno živjeti.” - napisao je Franković.

„Rana na srcu svih nas nikad neće zacijeliti i zato ovu objavu želim završiti riječima velikog generala Nojka Marinovića „pamćenje je alat, a mržnja golem teret”.” - naveo je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019