Srijeda, 13 Ožujak 2024 15:20

FRANKOVIĆ S INDIJSKIM VELEPOSLANIKOM: RADNICI IZ INDIJE ZADOVOLJNI SU UVJETIMA RADA I ŽIVOTOM U HRVATSKOJ

FRANKOVIĆ S INDIJSKIM VELEPOSLANIKOM: RADNICI IZ INDIJE ZADOVOLJNI SU UVJETIMA RADA I ŽIVOTOM U HRVATSKOJ Foto: Grad Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković susreo se danas s veleposlanikom Indije u Republici Hrvatskoj Rajom Kumarom Srivastavom, koji u gradu boravi u sklopu međunarodnog kulturnog programa „Dani Indije u Dubrovniku”. Indijskom veleposlaniku, koji je na funkciji u Hrvatskoj tri i pol godine, ove godine ističe mandat i u ovoj je prigodi zahvalio gradonačelniku Frankoviću na suradnji u proteklom razdoblju. Izrazio je također zadovoljstvo svojim rezultatima u Hrvatskoj i diplomatskim odnosima između dvije zemlje.

Gradonačelnik i Veleposlanik razgovarali su i o nadolazećim izborima, koji u naredna dva mjeseca očekuju i Hrvatsku i Indiju te o globalnim vanjskopolitičkim odnosima i situaciji u svijetu, osobito po pitanju ratova u tijeku i migrantskih kriza.

Osvrnuli su se i na temu nedostatka radne snage u Hrvatskoj, gdje u ovom trenutku radi oko 13.500 radnika iz Indije i koji su, prema riječima veleposlanika Srivastave, zadovoljni uvjetima rada i životom u našoj zemlji.

dpp