Utorak, 11 Svi 2021 13:36

Franković: S Pašalićem ne namjeravam pregovarati, a parking neće dobiti, parking je za građane

Piše:

Lapadska obala ide dalje, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković nakon što je Franjo Pašalić putem suda navodno ishodovao zabranu izvođenja radova. Kazao je kako dva rješenja za obustavu gradnje očekuje dobiti za dan dva. Franković je kazao kako je Pašalić tražio razgovor te naglasio kako s njime nema namjeru pregovarati.

- Rješenje o zabrani radova odnosi na 3. i 4. fazu i izvođač će se prebaciti na radove na 2. fazi koji se odnose na probijanje 53 pilota, što će uzeti dva i pol mjeseca, a u tom razdoblju očekujemo da će stići reakcija Visokog upravnog suda i nadamo se u pozitivan ishod za Grada. - rekao je Franković.

S Pašalićem, koji mu putem svojih predstavnika, kako je kazao, šalje poruke o eventualnom dogovoru, nema namjeru razgovarati.

- Trgovci nismo bili niti ćemo biti u nećemo razgovarati. On traži parking na Lapadskoj obali i mi na to ne možemo i nećemo pristati jer je parking za građane a ne privatne investitore. Jasno da na takav način nećemo pričati već ćemo postupati po zakonu. - kazao je Franković

Osvrnuo se i na kreditna zaduženja te istaknuo kako će ona u 2023. godini iznositi 35 milijuna kuna.

- U proračunu koji je izvorno 500 milijuna kuna kreditna zaduženja su 0,43 posto rashoda. Mi smo pametno upravljali javnim novcem i kad su prihodi pali ostali smo stabilni. Tih 0,43 posto nije opterećenje, a kredit je bio nužan je kad je proračun padao trebalo je zadržati stabilnost, osigurati plaće, subvencije i ne kasniti s podmirivanjem naših obveza. Nikome nismo kasnili s plaćanjem, a svima smo pomogli. Za mjere gospodarstvu osiguralo smo 150 milijuna kuna. Koji je to grad još u Hrvatskoj pomogao svima.- rekao je Frankoivć.

- Proračun je i dalje u plusu i tako će i ostati. Nema potrebe da ulazimo u dozvoljeni minus, a on iznosi 20 milijuna kuna. Inače, osjeti se u proračunu početak turističke sezone jer su neki subjekti već počeli s plaćanjem svojih obaveza. Za usporedbu. 2019., su izvorni proračunski prihodi kad se maknu krediti i EU fondovi, iznosili 616 milijuna, a 2020. u sred pandemije i manjka prihoda, izvorni proračun je bilo 313 milijuna kuna. 2015. kad su cvjetale ruže bio je 300 milijuna kuna. Sad kad je najveća kriza od Domovinskog rata, koja je Dzbrovnik najteže pogodila, uprihodovali smo 300 milijuna kuna,, isti iznos k'o 2015. kad su cvale ruže. - rekao je Franković.

Istaknuo je kako su ljudi siti kandidata koji za istim stolom daju velika obećanja.

- Građani su ta obećanja slušali dva desetljeća. Ja nisam čovjek koji daje lažna obećanja. Nisam takav čovjek.- rekao je Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020