Srijeda, 01 Lipanj 2022 18:15

Franković se sastao s glavnim državnim inspektorom zbog azila na Žarkovici

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak s glavnim državnim inspektorom Andrijom Mikulićem na temu zbrinjavanja životinja s lokacije Žarkovica.
 
„Na sastanku su detaljno definirane potrebne radnje u nadolazećim tjednima, a sve sa ciljem zbrinjavanja te osiguravanja kvalitetnih uvjeta i zdravstvene skrbi za životinje koje se nalaze na području Žarkovice.” - navode u priopćenju iz Grada Dubrovnika nakon sastanka.
 
- Državni inspektorat ima izuzetno širok djelokrug rada no ono na što sam posebno osjetljivi i što nam je izuzetno važno je zaštita zdravlja i dobrobiti životinja. Upravo zato, sinergijskim djelovanjem s drugim nadležnim institucijama, kontinuirano, pa tako i u ovom slučaju, nadziremo provedbu zakonodavstva s ciljem prevencije nezakonitosti i zaštite životinja. - rekao je Mikulić te je naglasio kako je sukladno Zakonu o zaštiti životinja zbrinjavanje napuštenih životinja obaveza jedinica lokalne samouprave.

„Grad Dubrovnik će po primitku Rješenja postupati sukladno daljnjim naputcima nadležnih tijela, a svoje obveze će izvršavati putem ugovorene suradnje s ovlaštenim skloništima za životinje s područja Republike Hrvatske. Isto tako, po primitku službenog rješenja kojim će biti utvrđeni svi daljnji koraci postupanja, Grad Dubrovnik će izvijestiti zainteresiranu javnost. Podsjetimo, na području Žarkovice izvršen je nadzor s ciljem uvida u zdravlje i dobrobit životinja. Nadzorom su utvrđene nepravilnosti te je Državni inspektorat naložio hitno zbrinjavanje bolesnih i ozlijeđenih životinja s lokacije Žarkovica.” - navode još iz gradske uprave nakon sastanka.

dpp