Petak, 10 Rujan 2021 13:47

Franković uputio sućut obitelji Letunić, od svog dugogodišnjeg ravnatelja oprostili se i djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je sućut obitelji Boža Letunića, cijenjenog građevinskog inženjera, dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Tekst sućuti prenosimo u cijelosti:

Poštovana obitelji Letunić, s velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest kako nas je napustio cijenjeni gospar Božo Letunić. Kao vrsni stručnjak građevinskog inženjerstva, dao je neizmjeran doprinos najvećoj obnovi našeg Grada nakon potresa 1979. godine, po čemu ćemo ga posebno pamtiti i biti mu zauvijek zahvalni.

Upravo taj razorni potres potaknuo je osnivanje Zavoda za obnovu Dubrovnika, u čiju će povijest gospar Letunić ostati utkan kao njegov prvi ravnatelj. Zavod je ustanova koja ima neizmjerno veliku vrijednost za Grad Dubrovnik, a osim obnove nakon potresa, neprocjenjivu važnost je imala i nakon stradanja u Domovinskom ratu.

Neizbrisiv trag ostavio je i u Društvu građevinskih inženjera Dubrovnik koje mu je dodijelilo nagradu za životno djelo, a zahvaljujući njegovom neiscrpnom znanju i stručnosti, zasluženo je bio član nacionalnog Savjeta građevinskih inženjera.

Upravo ta neprikosnovena stručnost i bogato iskustvo gospara Letunića posebno će nedostajati našem Gradu kojega je on volio i nadasve poštovao. 

U ime Grada Dubrovnika i moje osobno izražavam iskrenu sućut i osobito poštovanje.

gradonačelnik
Mato Franković

Od Boža Letunića oprostili su se i djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika:

„Naš Božo, prvi, veliki i nikad umorni ravnatelj Zavoda za obnovu Dubrovnika iz vremena najzahtjevnije obnove Grada nakon potresa i tijekom i nakon ratnih razaranja. Zaštitni znak Zavoda kakav je nekad bio.

U nevjerici smo da je otišao zauvijek. U sjećanju ostaje kao izniman stručnjak, pristupačan, vedar i dostupan svima s kojima je surađivao tijekom 25 godina djelovanja u Zavodu, a i kasnije kroz nesebično prenošenje svog znanja i iskustva novim generacijama jer je trajno ostao privržen Zavodu. Počivaj u miru dragi Božo, a obitelji iskrena sućut.“ - napisali su.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020