Srijeda, 11 Svibanj 2022 17:24

Franković: Zvuči nevjerojatno izjava tadašnjeg gradonačelnika Vida Bogdanovića da se most gradi za Crnogorce jer je građanima nepotreban

Piše:
Franković:  Zvuči nevjerojatno izjava tadašnjeg gradonačelnika Vida Bogdanovića da se most gradi za Crnogorce jer je građanima nepotreban Foto: Božo Radić / CROPIX

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković uz 20 obljetnicu izgradnje mosta preko Rijeke dubrovačke naglasio je kako je on itekako utjecao na kvalitetu života u Dubrovniku, a prisjetio se i vremena kada su neki bili protiv njegove izgradnje.

- Zvuči nevjerojatno izjava tadašnjeg gradonačelnika Vida Bogdanovića da se most gradi za Crnogorce jer je građanima nepotreban. Vrijeme, kao i uvijek, tako i sada, donese najbolji sud. Izgradnja mosta omogućila je daljnji razvoj ovog područja. - rekao je Franković, istaknuvši daljnje razvojne projekte Grada Dubrovnika povezane s mostom.

- Grad Dubrovnik je napravio spojnu cestu prema Osojniku i približio Grad, omogućio je i Gradu potencijal za daljnje širenje. Grad, s jedne strane omeđen Srđem, a s druge morem, u potpunosti je iskoristio urbani prostor Rijeke dubrovačke. Izgradnjom ceste života prema Pobrežju i dalje prema Gornjim selima, omogućuje se prilaz novoj zoni življenja. Uskoro će se ponovno čuti dječji smijeh iz nekih novih osnovnih škola u Gornjim selima, od čega je prošlo više od 50 godina. Gradska uprava nastavlja s razvojem infrastrukturnih projekata s ciljem rasterećenja gradskog središta, a jedna od ključnih investicija je i Park'n'Ride sustav na Pobrežju kojega možemo upravo zahvaljujući ovoj novoj cesti od mosta do Pobrežja. - kazao je Franković.