Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024 16:58

GDJE JE NESTALA BRZA CESTA? DOBROSLAVIĆ: HRVATSKE CESTE SU UZELE PREDAH

Piše:
GDJE JE NESTALA BRZA CESTA? DOBROSLAVIĆ: HRVATSKE CESTE SU UZELE PREDAH Foto: Božo Radić / CROPIX

Gdje je nestala brza cesta od Dubrovnika do Zračne luke u Čilipima, pitao je na Županijskoj skupštini župana Nikolu Dobroslavića vijećnik Pero Jerković (Most). Naime, nakon što su Hrvatske ceste povukle Studiju utjecaja na okoliš brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke „Ruđer Bošković”, a koja je predviđala prolazak te ceste preko Rijeke dubrovačke, Jerkovića je zanimalo kuda će ići ta cesta.

- Brza cesta nije nigdje nestala. Ona je iznimno važna za Županiju i Dubrovnik. - kazao je Dobroslavić, dodavši:

- Brza cesta od Dubrovnika do Zračne luke prioritet je od kojega ne odustajemo. - naglasio je Dobroslavić, istaknuvši što se događa s izgradnjom brze ceste do dubrovačke Zračne luke.

- Nakon studije izvodljivosti i studije utjecaja na okoliš. Na javnoj raspravi bilo je puno primjedbi i Hrvatske ceste su uzele predah. Treba obraditi sve primjedbe i uvažiti ono oto ljudi imaju za reći. Struka će presuditi koliko su te primjedbe argumentirane i donijeti konačne odluke. - kazao je župan, podsjetivši kako je Županija u Prostorni plan ucrtala alternativnu trasu brze ceste.

- U prostornom planu je alternativna trasa i za prelazak preko Rijeke dubrovačke i kroz Župu i svejedno je za koju će se trasu struka odlučiti. Nama je važno da ta brza cesta ide. Ona mora ići i ići će, a neka struka kaže kuda i kako. Mi želimo tu brzu cestu i dobit ćemo je kao i autocestu i ostatak brze pelješke ceste. - naglasio je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.