Utorak, 26 Srpanj 2022 18:00

Gosti iz Slovačke vjerni Trstenom i Dubrovniku 25 godina

Gosti iz Slovačke vjerni Trstenom i Dubrovniku 25 godina Foto: TZ grada Dubrovnika

Mala svečanost dodjele zahvalnice bračnom paru Aneta Švanygova i Pavol Švanyga, dugogodišnjim gostima Trstenoga, upriličena je jučer u obiteljskoj kući njihovih domaćina, obitelji Bošković, u Trstenome. Slijedom tradicije Turističke zajednice grada Dubrovnika da simbolično daruje dugogodišnje goste, koji su ujedno i najbolji promotori turističke ponude, prigodnu zahvalnicu i poklon za uspomenu, dobio je slovački bračni par iz Bratislave, u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu 25 godina.

Zahvalnicu za vjernost Dubrovniku i prigodne poklone dugogodišnjim gostima uručio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković, koji je iznenadio slovački bračni par u dogovoru s njihovim domaćinima, Katarinom i Silvijom Bošković. Miro Drašković je na češkom jeziku razgovarao s bračnim parom iz Bratislave te im zahvalio na vjernosti Gradu i izrazio nadu da će još puno godina posjećivati Dubrovnik i Trsteno. Za bračni par Švanyga, ova mala svečanost, priređena kao iznenađenje, izazvala je izljev emocija.

Aneta je u Trsteno dolazila na ljetovanje s roditeljima još prije rata, a kasnije je svome suprugu Pavolu pričala o ljepotama Trstenoga i uspjela ga lako uvjeriti da to bude njihovo zajedničko mjesto za odmor. Od srpnja 1997. godine do danas, svako ljeto dolaze na dva tjedna kod obitelji Bošković u Trsteno.

Najprije su dolazili sami pa s djecom, a sada s unucima. Sve tri generacije provode ljeta u Trstenome. Aneta i Pavol doživljavaju obitelj Bošković kao svoju drugu obitelj, a njihov dom kao svoj. Nakon 25 godina imaju i puno prijatelja među mještanima. Kada se spuste na rivu u Trstenome uvijek s nekim popričaju i to na hrvatskom jeziku, kojeg su dobro savladali.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019